Rijsel
De naam van dit restaurant in een ex-huishoudschool in Amsterdam-Oost verwijst naar de Noord-Franse stad Rijsel (Lille) die een diepgewortelde Vlaamse cultuur kent – precies datgene wat de patrons van het restaurant voor ogen staat. Net als het design van de jaren ’60. Chef-kok Iwan Driessen en zijn collega’s zorgen ervoor dat de sfeer ontspannen, de smaken aangenaam en de prijzen eerlijk zijn.
We zien huzarensalade op de kaart staan en dat doet denken aan het stenen tijdperk van de Nederlandse gastronomie toen de restaurantkeukens hiermee moesten scoren. Hoewel het heerlijk smaakte. Maar zó nostalgische zijn we ook weer niet, dus we gaan voor iets anders: kabeljauw met bouchotmosselen. De visfilet is goed gegaard en valt in sappige lamellen uiteen, de mosseltjes zijn heerlijk van smaak. We drinken er (toe maar!) glaasjes champagne bij. De reisgenoot proeft tevreden van zijn terrine van confit de porc met eendenlever.
Griet met waterkerssaus is het hoofdgerecht. De vis à point gegaard, net als het kippetje (poussin) van de reisgenoot. Opgediend met klassieke champignon-roomsaus. Lekker. Tot slot tarte tatin met amandelijs.
Rijsel
Marcusstraat 52B
1091 TK Amsterdam
020-463 2142
www.rijsel.com
@caferijsel
Ma. t/m vrij. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.