Restaurant Wils
Op de derde verdieping van het Move-gebouw op het Amsterdamse Stadionplein vinden we restaurant (en bakkerij) Wils. Van de chefs Joris Bijdendijk (Rijks) en Thomas Val die een uitgebreid à la carte-menu presenteren. Naast het Olympisch Stadion waar in 1928 tijdens de Zomerspelen het olympisch vuur “voor iedereen zichtbaar was”, naar een idee van architect Jan Wils: vandaar die naam. En vandaar de vuur-bereidingen van veel schotels hier.
Creatief en smakelijk, zo mogen we de gerechten samenvatten die wij proeven. Gele biet met likama-kruiden, groene appel en amandel, naast witte asperges met aardbei, sambal matah en kokosvinaigrette. Onverwacht mooi combinerend met de (per glas verkrijgbare) moezelriesling Ürziger Würzgarten (Markus Molitor): zuiver, zacht en mineralig. Na een gedeelde terrine van aardpeer, walnoot, Remeker kaas en sakura, stappen we over op vlees.
Iberico varkensnek met pastinaak, koffie en kalfsjus, naast kwartel gevuld met morilles en postelein. Met heerlijke daslooksaus, aardappelen in botersaus en gegrilde groenten. In het glas nu Italiaans rood: perfect passende Cannonau di Sardegna (Quartomoro). Tot slot kaasjes met zoet garnituur.
Wat een heerlijke zaak!
Restaurant Wils
Stadionplein 26
1076 CM Amsterdam
020-236 6522
www.restaurantwils.nl
Zo. gesloten, rest van de week diner, woe-za. ook lunch.
Parkeren P-Stadion.
Menu en à la carte.