Restaurant Visaandeschelde
Michiel Deenik en Michel Wieman hadden goed gezien “dat er in Amsterdam-Zuid eigenlijk niks is terwijl er veel mensen met geld wonen.” Zij stichtten restaurant Visaandeschelde, tegenover de RAI, en sindsdien is het hier dringen geblazen voor verse vis, schaal- en schelpdieren en andere zeevruchten (én vegagerechten). Nu, 25 jaar later, zijn Michiel en Saskia Deenik de boegbeelden van deze iconische zaak (mét terras) in de Rivierenbuurt.
Wij drinken heerlijk boterige Grand Ardèche’ van Louis Latour bij kraakverse oesters en daarna bij voorgerechten als (een schaal) sashimi van tonijn, zalm en zeebaars met soja, gember, wasabi en Japanse rijst. Naast ‘ouderwets’ lekkere gravad lax met rösti, crème fraîche, venkel, haringkaviaar en dille. Uitstekend. Supervers, goed verzorgd en mooi gepresenteerd.
Na een tussengerecht (half kreeftje met eendenlever, truffel en balsamico: mmm!) gevolgd door ceviche van corvina met mango, kokos, granaatappel en rode peper en, op het andere bord, bouillabaisse van schaal- en schelpdieren met, uiteraard, gruyère en croutons met rouille. Heerlijke zeekost waarbij de saffraangele ‘bourgognewijn’ uit Zuid-Frankrijk perfect tegenspel biedt.
Wat een topzaak!
Restaurant Visaandeschelde
Scheldeplein 4
1078 GR Amsterdam
020-675 1583
www.visaandeschelde.nl
Dagelijks geopend voor lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeren in de buurt (RAI).
Menu’s en à la carte.