Restaurant Vinkeles

Het prachtige hotel The Dylan is gevestigd in een 17e-eeuwse, voormalige schouwburg waar Antonio Vivaldi in 1732 het theaterorkest dirigeerde. Vinkeles, het restaurant, bevindt zich in de voormalige bakkerij, met balkenplafond, gedekte tafeltjes, bakstenen vloer en muur.

Op de kaart van chef-kok Jurgen van der Zalm staan gerechten als gebakken morieljes met zwartpoot hoender, dragon, pompoenpitten, verjus en kombu; naast pommes tsarin, van crème fraîche met aardappel, nootmuskaat en Imperial kaviaar en wagyu met Imperial kaviaar, tong, shiso en kombu.

Wij kiezen Japanse hamachi met groene appel, zwarte olijf, yuzu, soja en knoflook, en eendenlever met karamel, amandel, sakura en bittere chocolade, Prachtig opgemaakte combinaties, boordevol smaak. Erbij: een aromatische Kaapse cuvee van chenin blanc en viognier (Sijnn). Gevolgd door tarbot, à point gegaard en opgediend met Spaanse vissoep, peterselie, Hollandse garnalen, kokkels en zilverui. Op het andere bord Anjouduif, op het karkas gegaard en geserveerd met zure kers, roos en cacao. In het glas nu een rode Spanjaard: El Terroir (Lupier) uit Navarra. Tot slot een kleine plateau kaasjes.

Indrukwekkende zaak.

 

Restaurant Vinkeles
Keizersgracht 384
1016 GB Amsterdam
020-530 2010
www.vinkeles.com
@restaurantvinkeles
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner vanaf 19:00 uur. Parkeergarages.
Menu’s en à la carte.

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Visaandeschelde

Volgende
Volgende

Restaurant Vermeer