Restaurant Vermeer

Het prachtige, uit vier 17e-eeuwse pandjes geboetseerde Barbizon Palace op de kop van de Amsterdamse Zeedijk is trots op het inpandige restaurant Vermeer dat al jarenlang de gasten behaagt. ‘Vermeer is niet stuk te krijgen,’ zegt chef-kok Tjaco van Eijken, de opvolger van Christopher Naylor.

We beginnen met paling met rode biet, groenten en vadouvan, naast kabeljauw met kool, morielje en nieroogkreeft. Meten in de roos: smaken, texturen en bereidingen, alles in orde. Goed in balans ook met de Loirewijn Cour-Cheverny (domaine Tessier). En kreeft, gekookt in zoute bouillon en afgekoeld, met een salade van radijs, komkommer en druiven plus verse amandelen voor het krokantje. Eroverheen wordt koude soep geschonken van gepureerde amandel met brood en groentebouillon.

Kamper lam komt als hoofdgerecht met meiknol, aardpeer en sesam. Naast Mieral-eend, gemarineerd met jeneverbessen, gember en koriander, op karkas in eigen vet gebraden. Getrancheerd geserveerd met eekhoorntjesbrood, peer, bloemkool en in knoflookboter geblancheerde spitskool. De saus: eendenjus gemonteerd met boter van noten en peterselie, afgemaakt met Marokkaanse argan-olie voor een diepere smaak. De wijn: ‘simpele’ Chasselas (Schoffit) uit de Elzas.

Grote klasse.

 

Restaurant Vermeer
Prins Hendrikkade 59-72
1021 AD Amsterdam
020-556 4885
www.restaurantvermeer.nl
@restaurantvermeer
Geopend van woe. t/m za.
Parkeerservice.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Vinkeles

Volgende
Volgende

Café restaurant Verlan