Restaurant Maris Piper
We snoepen een paar oesters bij brasserie Maris Pieper in Amsterdam – behorend tot de Breda Group die zeven restaurants exploiteert – en we voelen ons op ons gemak in de ambiance van zorgvuldig gedekt tafellinnen, uitstekend zittende fauteuils, fluwelige compartimentjes, tegeltjesvloer, open keuken, ‘beklede’ muren en à la cartegerechten.
Bij betaalbare glaasjes bubbel (El Mas Ferrer cava uit de Penedès) proeven we burrata met langzaam geroosterde biet en gekonfijte pruim, naast gebakken coquilles met crème en chips van aardpeer en zilte groenten. Goede bereidingen, prima smaken. Gevold door (om te delen) gravad lax met zoetzuur van komkommer, dille-olie en zure room. Lekker zilt-zoet.
We stappen over op Provence rosé (ook per glas verkrijgbaar): Château du Rouët van grenache- en syrahdruiven. Bij rogvleugel van de barbecue met mousseline en saus van daslook. En op het andere bord piepkuiken met jus van geroosterde kip en beurre noisette. Mooi! Er wordt hier prima gekookt! Tot slot kaasjes met zoet garnituur op het ene bord en voor de reisgenoot (sommige mensen kennen geen gêne:) nog eens drie oesters met citroen en sjalotvinaigrette.
Aangename zaak.
Restaurant Maris Piper
Frans Halsstraat 76
1072 BV Amsterdam
020-737 2479
www.maris-piper.com
@marispiperbrasserie
Dagelijks lunch en diner.
Parkeren P-Albert Cuyp.
Menu’s en à la carte.