Mayur Indian Restaurant

Begin jaren ’80 opende chef-kok Pramod Sharma uit New Delhi in Amsterdam een van de eerste Indiase restaurants van ons land: Mayur. Hij wilde de traditionele Noord-Indiase gerechten aan zijn Nederlandse gasten presenteren. Inmiddels is, na decennia van groot succes, die taak overgenomen door zijn zoon Prashant. Nog steeds is het restaurant een plek om culinair Indiaas te proeven, in een kleurrijke setting (lees: het decor dat doet denken aan dat van een Bollywoodfilm).

Bij glaasjes kruidig-frisse Rueda (Avelina Vargas) proeven wij malse geroosterde stukjes Nieuw-Zeelands lamsfilet in een kruidenmengsel met citroen, naast kipvleugels gemarineerd in hete gekruide yoghurt en geroosterd in de Tandoor. En met saffraanrijst.Dát is lekker! Zeker ook met de partjes naanbrood met een mix van knoflook en tomaat erop.

We vervolgen onze oosterse smulpartij met zalmforel die is gemarineerd met een kruidenmix en karwijzaad in yoghurt en vervolgens gegrild in de Tandoor. Op het andere bord belanden grote garnalen die werden gebakken in een heerlijke gekruide curry. Mooie smaken bij elkaar.

Tot slot frisse mango lassi-drank met kulfi (Indiaas ijs) en chocolade-ijs.

 

Mayur Indian Restaurant
Korte Leidsedwarsstraat 203
1017 RB Amsterdam
020-623 2142
www.mayur.nl
@restaurantmayuramsterdam
Dagelijks geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Merkelbach

Volgende
Volgende

Restaurant Maris Piper