Restaurant Lastage
‘Klassiek Frans geschoold, maar met wortels verankerd in de Noord Hollandse polder’. Aldus Rogier van Dam (chef-kok) en Elise Moeskops (maître-sommelier) over hun restaurant Lastage in Amsterdam. Een knusse plek middenin het stadsgewoel, met houten vloeren, open keuken en tevreden gasten.
Wij drinken frisse Langhe bianco (Parusso) bij een voorgerecht van geelvinmakreel met mousse van zoete aardappel, koningskrab, komkommer, sesam en sambaisu rijstazijn. Naast een vegaschotel met vier bereidingen van aardpeer (geroosterd, mousseline, gefermenteerd en chips) met doperwten, saffraan en paddenstoelensaus. Zéér smakelijk. De keuken weet van wanten.
Ons menu vervolgt met heilbot met caponata, lardo, basilicum, gedroogde tonijn en bagna cauda (Italiaanse fonduedip met knoflook en ansjovis). En hoofdschotels van kwartel en eendenlever. Het vogeltje gegaard in een jas van filodeeg, gevuld met eendenlever en salie. Opgediend met snijbiet, pompoen en saus met penja peper. Op het andere bord net zoiets lekkers: eendenlever als onderdeel van het garnituur van époisses in brioche, kweepeer en 12 jaar lang gerijpte balsamico. Afgerond met rabarbermousse met aardbeien, citrusgel, dragon en ijs van vanille en rabarber.
Uitstekend allemaal
Restaurant Lastage
Geldersekade 29
1011 EJ Amsterdam
020-737 0811
www.restaurantlastage.nl
@restaurantlastage
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Keuzemenu’s.