Lars Amsterdam

Veertiger Lars Scharp begon op zijn 15e in de horeca en werkte bij Paul Fagel, Edwin Kats, Robert Kranenborg en Stefan van Sprang. In Aan de Poel ontmoette hij maître-gastvrouw Floor Wiggers met wie hij huiskamerrestaurant Lars begon in het Moxy Hotel in de Houthavens van Amsterdam. Ze staan voor ‘robuuste’ fine dining op basis van de Franse keuken, aangevuld met Aziatische invloeden.

Een vega-amuse en een ‘gewone’ vallen ons ten deel: koolrabi met komkommer, beurre noisette en munt, naast langoustine met mango, foie gras en roze peper. Meteen gevolgd door vega voor allebei: paddenstoelen met ui en aardappel. Verrassend mooie smaken.

Tussendoor is er een oester met Hollandse garnalen, lavas, kool en kervelwortel. En daarna twee vleesgerechten: lam en wagyu. Het lam à point gebraden en geserveerd met tuinboon, doperwt, daslook, bergamot en bianchetti (Italiaanse witte truffel). En het Japanse supervlees (A5+) mals gegaard en opgediend met zwezerik, shiitake, topinamboer en zwarte knoflook. Bij een mooie, stevige rode wijn: pinot noir uit de Bourgogne (Domaine des Perdrix). Tot slot framboos met champagne en vlierbloesem.

Uitstekend.

 

Lars Amsterdam
Danzigerkade 179
1013 AP Amsterdam
020-214 9729
www.larsamsterdam.nl
@lars_amsterdam
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner, di. t/m za. ook lunch.
P-Houthavens.
Menu’s.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Lastage

Volgende
Volgende

Kaagman & Kortekaas