Restaurant Het Bosch ‘Waterfront Kitchen’
Na de oorlog verrees een nieuwe jachthaven naast een landtong in De Nieuwe Meer en omdat ‘ie tegen het Amsterdamse Bos leunde, werd de naam Het Bosch bedacht. De uitspanning die er verrees, werd lange tijd uitgebaat door Ferry van Houten maar nu is zij het domein van Danny en Leanne van Houten.
‘Het best bewaarde geheim van Amsterdam’ werd ooit gezegd over deze door water omgeven culinaire locatie, en dat is nog steeds zo. Op de kaart zien we voorgerechten als filet americain van makreel, radijs en komkommer, en geroosterde bloemkool met skordalia, tofu en pikante dressing. Het wordt runderstoof met gerookte aubergine en parmezaan: hartig en smeuïg, en mooi passend bij het glas strogele Grand Ardèche, de mooie en betaalbare Franse Bourgogne van Louis Latour.
Bij de hoofdgerechten lacht ons de gebakken corvina toe, met schorseneren, pastinaak, snijbonen en dashi-beurre blanc. Maar we kiezen kreeft. Perfect gegrild, opgediend met knoflook en sjalottenboter. Het malse vlees combineert prachtig met de Grand Ardèche van het voorgerecht. Tot slot een dessert van en met rabarber.
Restaurant Het Bosch ‘Waterfront Kitchen’
Jollenpad 10
1081 KC Amsterdam
020-6445800
www.hetbosch.com
@het_bosch
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner. Eigen parkeerplaats. Menu’s en à la carte