Helling 7

Carl Gast is de chef-kok in de open keuken van het opvallende restaurant Helling 7 in Amsterdam Noord, op het terrein van de voormalige NDSM-werf. Een unieke locatie die uitkijkt over het IJ en de hoofdstad. Helling 7 is modern en ruim, industrieel en verzorgd, en op een bepaalde manier knus, mede door de sfeervolle verlichting, het (bijna) ontbreken van te hinderlijke akoestiek en het open houtskoolvuur in de keuken.

Ons proeftrio doet zich tegoed aan langoustine met bisque, zwarte knoflook en limoen, naast steak tartaar met savooiekool, ei en rode ui. En hamachi met mierikswortel, radijs en oolong thee. Lekker! We drinken er frisse viognier bij uit de Pays d’Oc.

Entrecote met pastinaak, witlof en pruim is het hoofdgerecht, naast gedeelde zeebaars met beurre blanc en citroen. Goede cuissons, prima smaken, mooie opmaak. We zijn het er over eens dat dit een meer dan verrassende Amsterdamse spot is. We ronden af met cheescake met duindoornbes en vanille, naast chocola met banaan, dulce de leche en laphroaig whisky.

Aangenaam adres.

 

Helling 7
T.T. Melissaweg 57
1033 SP Amsterdam
020-218 4556
www.helling7.nl
@helling_7
Dagelijks diner vanaf 17:00 uur, zo. ook lunch vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Het Bosch ‘Waterfront Kitchen’

Volgende
Volgende

Graphite