Incanto Italian Restaurant
Incanto betekent betoveren, en dat wil patron-cuisinier Nicolo Rossi in dit Venetiaanse restaurant in hartje Amsterdam. Betoveren met een mooi uitzicht en betoveren met een authentieke super-Italiaanse keuken. Met tongstrelende gerechten, hoewel hij weet dat dat niet alleen afhangt van dure ingrediënten en tijdrovende bereidingen maar juist van eenvoud en van puurheid. Zacht gegrilde octopus met aardappelen, saffraan en venkel bijvoorbeeld, of een buitengewone risotto gemaakt met acquerello rijst.
Ons proeftrio heeft een mooi tafeltje bemachtigd en snoept van krokante cannolo met buffelmozzarella, pesto en tomaat. En, om te delen, gebakken panissa van kikkererwt met groente, rucola en broccoli pesto. Bij glazen (toe maar:) Amarone della Valpolicella. Gevolgd door duivenborst uit Anjou met spruitjes en vijgenchutney, naast rundertournedos met verse truffel, en rollade van buikspek, zoete aardappel met tonka. Wat een heerlijke bereidingen. (en aardige bediening). De amaretto kan ons nauwelijks bijhouden, maar gelukkig mogen we drie losse glazen bijbestellen. We sluiten af met een trio sfogliata. Oftewel voor elk van de proevers een pecan-tompouce met tropisch fruit en vijgensorbet. Bij glaasjes dessertwijn.
Incanto is een feestje.
Incanto Italian Restaurant
Amstel 2
1017 AA Amsterdam
020-423 3681
www.restaurant-incanto.nl
@incantorestaurantamsterdam
Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.