Restaurant Gebr. Hartering
Paul en Niek Hartering zijn wereldberoemd in Amsterdam met hun huiskamerrestaurant dat ‘wat de pot schaft’ serveert en verder de hoofdstedelijke culitrend belijdt dat meubilair, bestek en servies naar de Kringloop ogen.
Het welkomsthapje, gemarineerde koolrabi op miso-crème en hazelnoten is wrang, maar de amuse van venkel met bottarga en olijfolie is juist mooi van smaak en qua kleurstelling oogstrelend. Ook ingelegde citroen op burrata, dashi-azijn over hamachi en frisée, en gefermenteerde vissaus onder spitskool met amandelen, is nogal zurig en dodelijk voor de (geadviseerde!) Badische grauburgunder (Weiler Schlipf).
Maar drie gerechtjes om te delen zijn weer puur en prachtig van smaak: smeuïge risotto met kastomaten, olijfolie en bieslookcoulis; kinnebakspek met mosterd en groenten; gebakken spitskool met saus van gefermenteerde makreel en gehakte amandelen. De chardonnay erbij, Bourgogne blanc van Vincent Latour, is verrukkelijk. Kalfswang daarna is boterzacht, maar de erbij geserveerde andijvie verdient geen applaus. Dat verdient wél gegrild Baambrugs ribstuk, getrancheerd in dikke, malse plakken en geserveerd met gepofte knoflook, tijm en rozemarijn. In het glas: Ipadri (La Stoppa), Italiaanse merlot uit Emilia-Romagna.
Tot slot laurierijs met een honingkoekje.
Restaurant Gebr. Hartering
Peperstraat 10hs
1011 TL Amsterdam
020-421 0699
www.gebr-hartering.nl
@gebrhartering
Dagelijks geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeergarages in de buurt.
Menu’s.