Gitane
Van ontbijt tot diner kun je terecht bij bar-restaurant Gitane van patron-cuisinier Angelo Kremmydas in Amsterdam-West, in de verbindingsstraat tussen de Overtoom en de Kinkerstraat. Elke dag. Aan de bar, op het terras of in het restaurant, met overal met zicht op die hoge ramen. En geen ingewikkelde menuverplichtingen maar ‘ouderwets’ à la carte, van vlees en vis tot en met vegetarisch en vegan.
Buikspek nemen we. Met miso, Mexicaanse chilisaus, maïspuree en snijbiet. Naast een gerecht van geroosterde prei met doperwten, cashewnoten, rucola-olie, boekweit en kokosmelk. Smakelijke entrees met glaasjes Rheinhessische cuvee van sylvaner, chardonnay, pinot gris en pinot blanc (Carl Koch). Gevolgd door een joekel van een côte de boeuf van dry-aged Holsteinervlees met bruine boter, sjalot en bieslook. Mooi gegaard: sappig en mals. Plus frietjes en huisgemaakte mayonaise. In het glas nu donkerrode Rhônewijn van Philippe Viret: Renaissance, van syrah, grenache en mourvèdre. Tot slot een selectie kazen van Fromagerie Kef met pruimencompote en pane carasau (flinterdun Sardijns herdersbrood). En een zoet gerecht van rabarber (crème en compote), lavendelhangop, zoete halva, pistache en basilicum.
Heerlijke zaak.
Gitane
Jan Pieter Heijestraat 146
1054 MK Amsterdam
020-235 8740
www.restaurantgitane.nl
@gitane_Amsterdam
Dagelijks geopend. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.