Restaurant Flore

Bord’Eau heet nu Flore, en Bas van Kranen, afkomstig uit De Leuf in het Limburgse Ubachsberg, heeft definitief zijn draai gevonden in dit prachtige restaurant van het Amsterdamse Hotel de l’Europe.

Terwijl voor onze neus de rondvaartboten de Amstel opdraaien, proeven we dat het klopt. Rivierkreeft met hollandaise en verveine, tartaar van gerookte ossenhaas met kaviaar en mierikswortelzalf en garnaaltjes op onrijpe guave in tom yam-gelei: wat een mooie gerechtjes. In het glas: sappige Luxemburgse sylvaner (Marc Gales).

Langoustines daarna: het met poeder van Damascusrozen geparfumeerde vlees komt zowel geroosterd als in rauwe partjes, op sap van tamarillo. Naast geitenboter, brioche en glazen lichtzoete mousserende rosé (Bugey Cerdon).

Net zo’n verrukkelijke bereiding treffen we bij tarbot. Het visvlees is door de jonge chef aangezet in algenboter, op de plancha doorgegaard en à point opgediend op jonge broccoli, zee-egelthee en bisque van tarbotgraten en -koppen. Strogele Sigalas (Santorini-wijn van assyrtiko- en athiridruiven) begeleidt perfect. Tot slot koffie en huisgemaakte bonbons in dat elegante hoteldecor van gesteven linnen, zacht tapijt, spiegels, bloemstukken, Limoges-porselein en tafelzilver.

 

Restaurant Flore
Nieuwe Doelenstraat 2-14
1012 CP Amsterdam
020-531 1619
restaurantflore.com
@restaurant.flore
Zo-ma-di gesloten, rest van de week diner, vrij. en za. ook lunch.
P-garages in de buurt.
Alleen menu’s

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Gebr. Hartering

Volgende
Volgende

Restaurant Entrepot