Restaurant Entrepot
Na een ingrijpende verbouwing van het monumentale pakhuis aan het Amsterdamse Entrepotdok opende restaurant Entrepot zeven jaar geleden zijn deuren: de ambiance was, en is nog steeds, ruim, open, luchtig en dynamisch. Patron-cuisinier Arvid Schmidt presenteert er vanuit zijn open keuken ‘gewone’ en vega-gerechten met een moderne swing.
Zoals roodlof met bietentartaar, lardo en walnoot, of op de graat gebakken tarbot met sorbet van aardpeer en cacaocrumble. Ziet er spannend uit, maar wij proeven van onze wijn – Kontakt van riesling en müller-thurgau uit de Moezelstreek (Philip Lardot) – en kiezen komkommer met xeniapeer, mezcal, morielje, salsa matcha en oesterblad (heerlijke binnenkomer). Naast een gerechtje van inktvis met citroenbonen, dennenkegels, laurierolie en jalapeño. De toon is gezet: hier wordt uitstekend gekookt.
We stappen over op (ook per glas verkrijgbaar) rood: Corbières (domaine Faillenc, Sainte Marie) van syrah, genache en cinsault. Bij reebok van open vuur met rode wortel en pittig garnituur, naast eikhaas (zwam) met eidooiercrème, tempeh en velouté van daslook en paddenstoelen. En tot slot marmelade van Chinese meyercitroen, met curd en geitenyoghurtijs.
Verrassend.
Restaurant Entrepot
Entrepotdok 7-8
1018 AD Amsterdam
020-341 5722
www.restaurantentrepot.nl
@restaurantentrepotams
Di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.