Restaurant de Kas
Door het samengaan van design en biologie is De Kas, het indrukwekkende en internationaal befaamde project dat ooit door Gert Jan Hageman werd bedacht, nog steeds een hotspot in de hoofdstad. Gelegen in de kas(sen) van park Frankendael in de Watergraafsmeer, op het voormalige terrein van de Amsterdamse Stadskwekerij. De huidige kokende tuinders vragen bescheiden vergoedingen voor hun creaties.
Eerst is er een glas chardonnay van Pierre Girardin (Eclat de Calcaire), licht van houttoon, fris van smaak, bij met olijfolie besprenkeld brood. Gevolgd door zuurdesembrood dat lichtjes is bestreken met rauwe knoflook. Erop: schijfjes peer uit de Purmer, op smaak gebracht met olijfolie, peper, zout, citroen en rucola. Waarna koningsmakreel wordt geserveerd, met mierikswortel, nori, koolrabi en postelein, en daarna Opperdoezers met morieljes, rauwmelkse Remekerkaas en knoflook. Wat een smaken!
Paarsrode radicchio komt dan met dragon, hazelnoot, jus becasse (‘houtsnipbouillon’) en peer. En kippendij met amandel, kokkels, cime de rape (broccoli-achtige groente) en eendenjus. In het glas nu: Crozes-Hermitage (Domaine des Entrefaux) van marsanne- en rousannedruiven. Geweldige combinatie. Tot slot bloedsinaasappel met citroen, pistache en zandkoek.
Een belevenis.
Restaurant de Kas
Kamerlingh Onneslaan 3
1097 DE Amsterdam
020-462 4562
www.restaurantdekas.nl
@restaurantdekas
Di. t/m zo. lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.