Restaurant Bridges

Raoul Meuwese is de executive chef van restaurant Bridges in het prachtige vijfsterrenhotel The Grand in Amsterdam. Hij omschrijft de gerechten die in deze grootsteedse en internationale omgeving worden geserveerd als ‘klassiek en traditioneel Frans, met internationale invloeden en een lokale twist.’

Wij proeven forel een langoustine van hem. De vis zacht gegaard en geserveerd met pompoen, dille, karnemelk en mosterd, en het schaaldier gebakken en opgediend met eendenlever, knolselderij, dashi en appel. Mooie en vooral smakelijke schotels. En extra interessant door de historische locatie waar we zitten en door het vakmanschap van de

internationaal georiënteerd bediening. En door de wijn: aangename pinot gris van Jean Sipp uit de Elzas.

We blijven bij het water: de hoofdgerechten zijn coquille en kabeljauw. Het schelpdier komt met aardpeer, XO-saus en castelfranco (Italiaanse sla), en de verse zeevis krijgt een garnituur mee van Zeeuwse mossel, prei en aardappel. Heerlijk! In het glas nu betaalbare Mâcon Peronne (Bicheron). Tot slot is er een zoet gerechtje van hazelnoot met mokka, boerenroom en een Siciliaanse kruidenlikeur.

Klassezaak.

 

Restaurant Bridges
Oudezijds Voorburgwal 197
1012 EX Amsterdam
020-555 3560
www.bridgesrestaurant.nl
@bridgesamsterdam
Di. en woe. gesloten, rest van de week lunch en diner, do. alleen diner. Parkeergarages.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Café Caron

Volgende
Volgende

Restaurant Breda