Restaurant Breda
Hartje Amsterdam, in een prachtig hoekpand met hoog plafond, art deco-lampen, witgedekte tafels en Thonetstoeltjes en groenvelours muurbanken. Rumoer, doorloop, theatrale gewoonheid en eten wat de pot schaft.
Dat blijkt niet verkeerd: na het welkom van vers zuurdesembrood met roomboter en zeezout, is onze steak tartaar opgeleukt met shiitakes, tabasco en gepofte rogge. Geweldige smaak. Ook uitstekend passend bij de Verdicchio dei Castelli di Jesi (Pontemagno) die wordt geschonken. Op het andere bord smeuïge eendenlever in een forse terrineplak met een smakelijk garnituurtje.
Gebakken zalm komt daarna met spinazie en zalmschuim bij glazen frisse Sancerre, naast Kaapse cinsault (Blacksmith) bij lamsfilet met hangop van schapenyoghurt, gefermenteerde citroen en artisjok. En gegrilde duivenborst met prei op het ene, en gebakken eendenborst met venkel op het andere bord vinden hun contrapunt in dieprode Catalaanse tempranillo-wijn (Els Vinyerons Saltamarti) uit de Penedès.
Recht voor z’n raap-schotels met uitgekiende smaken en texturen, dát is het handelsmerk van Breda. Zoals ook blijkt uit het dessert van lavendelsorbet met rabarber en aardbeimerengue met zwarte peper. Bij glaasjes muscat van Laurent Bannwarth.
Heerlijke zaak!
Restaurant Breda
Singel 210
1016 AB Amsterdam
020-622 5233
www.bredagroup-amsterdam.com
@restaurantbreda
Dagelijks lunch en diner.
Parkeergarage Nieuwezijds Kolk of Bijenkorf.
Menu’s en à la carte.