Brasserie van Baerle

Een Franse fin de siècle-brasserie met glas-in-lood, spiegels, krulletjesplafond en geslepen glas: zo’n zaak die iedereen zich in zijn omgeving wenst. Met traditionals op de kaart als confit de canard en boudin noir bij een glas beaujolais. Floor van Ede maakt hier, vlakbij het Concertgebouw, de musea en de P.C. Hooftstraat, al jaren de dienst uit. Vanwege de aangename zomeravond mogen wij plaatsnemen in de begroeide achtertuin, met glazen Saint-Véran (Poncetys), vers brood met roomboter en een fine de claire-oester als amuse.

We beginnen met garnalenkroketjes met zeekraal en sjalottenmayonaise. Simpel maar heerlijk, de chef kent zijn klassiekers. Ook de steak tartaar op het andere bord is uitstekend: met de hand fijngehakt, op smaak gebracht met kruiden en morieljesmayonaise plus een gepocheerd eitje. In het glas: Badische spätburgunder (Rieger). Krokant gebakken scholfilet komt daarna met kreeftragout, citroengras en venkel op brioche. Naast een half kreeftje met sappige asperges, grapefruit en een kannetje hollandaisesaus. Tot slot panna cotta van koffie met crumble van havermout bij een glaasje Kracher auslese.

 

Brasserie van Baerle
Van Baerlestraat 158
1071 BG Amsterdam
020-679 1532
www.brasserievanbaerle.nl
@brasserievanbaerle
Za. en zo. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en uitgebreide à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Breda

Volgende
Volgende

Brasserie Margaux