Restaurant Bolenius

Toprestaurant op de Amsterdamse Zuidas, vijftien geleden gesticht door Luc Kusters en Xavier Giesen die elkaar kenden van het toenmalige restaurant Vossius van Robert Kranenborg. Xavier is weg, maar chef-kok Luc serveert nog steeds moderne, vooral vegetarische gerechten die hij promoot als ‘Dutch Cuisine’ en die zijn samengesteld uit zoveel mogelijk unieke, veelal biologische, Nederlandse producten (meestal afkomstig van zijn eigen tuin, om de hoek).

We proeven langoustines, licht geroosterd boven een open vlam en rosé gecombineerd met biet, bundelzwam en rozenbottelzalf. Een heerlijke combinatie, die was voorafgegaan door

een aardappeltje met kaas en mokka, een koolrabi-envelopje met wier, een hoorntje met sorbet van ui en gehaktballetjes van linzen in vloeibare boerenkool. Wow! Wat een vondsten, wat een smaken, wat een texturen. Bij glazen mineralige Saarland-riesling (Van Volxem).

In eigen lak gegaarde kalfswang komt dan met een garnituur van Amsterdamse ui, mosterdzaad, piccalilly en croutons van bloedworst. En in VOC-kruiden gebakken aardappels. Bij een glas donkerrode Toscaanse sangiovese (La Gerla). Tot slot ijs van bruine bonen met peer, gefrituurde ui en citroenmelisse.

 

Restaurant Bolenius
George Gershwinlaan 30
1082 MT Amsterdam
020-404 4411
www.bolenius-restaurant.nl
@bolenoiusamsterdam
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
P-garage vlakbij (duur!).
Alleen menu’s

 

Vorige
Vorige

Restaurant Bougainville

Volgende
Volgende

Bistro de la Mer De Juwelier