Restaurant Bougainville
Bougainville is het fine dining-restaurant van hotel TwentySeven op de Dam in Amsterdam. Een geweldige plek. De elegante eetzaal bekoort met ronde gedekte tafels en comfortabele halfronde banken, warme en kleurige stoffen, visgraatparket en een prachtig uitzicht over het bruisende stadhart. Tim Golsteijn, de executive-chef, hij heeft een talentvol keukenteam tot zijn beschikking. Het andere boegbeeld van Bougainville, mâitre-sommelier Ronald Opten, stuurt een capabel bedieningsteam aan.
Wij proeven er verfijnde gerechten als bijvoorbeeld gado gado met aardappel, boemboe en kokos. ‘Indisch’ en ‘Hollands’, een smakelijke culinaire knipoog naar het VOC-verleden van Amsterdam. Net als rundertartaar met oester, nashipeer en sambal. Heerlijke entrees. Er wordt Soave classico ‘La Rocca’ (Pieropan) bij geschonken: rond en sappig.
Tarbot, daarna, is voorbeeldig gegaard en komt met aardappel en venkel. De champagne-botersaus pikt de smaak van de Italiaanse wijn goed op. Op het andere bord rosé gegaarde reerug met aardpeer, braam en nootmuskaat. Mooi daarbij is de ‘gewone’ Beaujolais Villages van Domaine des Nugues: ouderwets lekkere combinatie. Tot slot een soufflé van whiskey, karamel en ananas.
Totale verrassing in de Industriële Groote Club.
Restaurant Bougainville
Dam 27
1012 JS Amsterdam
020-218 218
www.restaurantbougainville.com
@bougainvillerestaurant
Dagelijks geopend vanaf 18:30 uur.
Parkeergarages in de buurt.
Menu’s en à la carte.