Bistro de la Mer De Juwelier

Terwijl steeds meer Nederlandse restaurants de à la carte lijken te hebben afgezworen, wordt die vergissing gelogenstraft door drie Amsterdamse cracks, Richard van Oostenbrugge, Thomas Groot en Daphne Oudshoorn (van Restaurant 212) met een zaak waar je uitsluitend à la carte kunt eten: Bistro de la Mer. In het hart van de hoofdstad, met een zeer ‘Parijse’ inrichting, retrospullen en dagelijks lunch en diner.

Je kunt hier (aan een lange bar) bistro-klassiekers krijgen als krabcocktail met avocado, boudin noir van inktvis met citroen en peper, en tarbotine ‘à la grenobloise’. Wij zijn onder de indruk van makreelfilet die is gebrand met houtskool en wordt geserveerd met verveinesaus. Naast een oester die is gepocheerd in sjalot-beurre blanc en wordt opgediend met tobiko (Japanse viskuit) en bieslooktapioca. Heerlijk! En betaalbaar.

Blij worden we van piepkuiken gevuld met gerookte paling bij kippenjus met vissaus. En van gestoomde wilde zeebaars met passievrucht, broccoli met mediterrane sofrito en saus van kokos en limoen. Met daarbij glazen heerlijke Rosé de Provence. En tot slot een dame blanche van vanille met gezoete slagroom en saus van Manjari-chocolade.

Top!

 

Bistro de la Mer de Juwelier
Utrechtsestraat 57
1017 VJ Amsterdam
020-237 4790
www.bistrodelamer.nl
@bistrodelamerams
Dagelijks lunch en diner.
Parkeergarages.
À la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant Bolenius

Volgende
Volgende

BARBOUNIA