Restaurant Arles

Chef-kok Numa Muller kookt in het bistro-achtige en sfeervolle Arles in de Amsterdamse Pijp traditioneel Frans met originele en speelse interpretaties. Een kelder vol wijnen uit dat land onderstreept dat. Arles, genoemd naar de stad in de Provence waar de Romeinen zichtbare sporen achterlieten (en die domicilie was van zowel Paul Gauguin als Vincent van Gogh), is de geboorteplaats van de chef en dat stuurt zijn smakelijke en een tikkeltje artistieke keukenstijl in hoge mate.

Wij drinken glaasjes chenin blanc ‘Les Monts de Juchepie’ uit Anjou (Eddy & Mileine Oosterlinck-Bracke) bij een schotel asperges met een niet alledaags garnituur van dashi, koffie en boekweit. Naast paling met artisjok en zwarte knoflook. Gedoseerde mooie smaken.

Na een gedeeld vegetarisch tussendoortje van knolselderij, mosterd en ei is het hoofdgerecht zacht gegaarde varkensnek met kimchi, spinazie en heerlijke jus. En op het andere bord in rode wijn gestoofde kalfswang met wortel. Bij glazen paarsrode Chinon ‘La Cuisine de ma mère’ (Nicolas Grosbois) van puur cabernet franc. En een heerlijk rijstepap-toetje met karamel, kaneel, noten en vanille.

 

Restaurant Arles
Govert Flinckstraat 251
1073 BX Amsterdam
020-679 8240
www.arles-amsterdam.nl
@restaurantarles
Zo. gesloten, rest van week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Auberge

Volgende
Volgende

Restaurant ARCA