Restaurant ARCA
De bekroonde Portugese chef Henrique Sá Pessoa lanceerde ARCA in 2021 in het Amsterdamse Radisson art’otel, tegenover het Centraal Station, als zijn eerste Europese restaurant buiten Lissabon. Bedoeld voor sharing plates-ervaringen met robuuste smaken en gedurfde specerijen uit de historische handelsroutes van Portugal.
Wij zijn benieuwd en drinken glaasjes vinho verde Quinta de Santiago (Monçao & Melgaço) bij yellowtail tonijn die is gemarineerd met citrus en koriander en wordt opgediend met puree van zoete aardappel en gedroogde moerbeien. Naast soep van met koriander gearomatiseerde visbouillon met mosselen, garnalen, heilbot en zeesla. Mooie smaken!
Ook met de hoofdgerechten blijven we bij vis: stokvis en zeebaars. De gezouten kabeljauwmoten gebakken en geserveerd met dungesneden gefrituurde aardappel, peterselie, ei en zwarte olijven. Wereldberoemd als de Portugese ‘bacalhau à brás’, verrassend lekker. Naast gebakken zeebaars met bloemkool, geroosterde paddenstoelen en gebonden fricasseesaus. Smakelijke gerechten die nog steeds goed samengaan met de vinho verde. Ter afsluiting is er rijstpudding met saffraanijs, gekaramelliseerde appel en met kaneel gepofte rijst.
ARCA is een bijzonder smakelijke en opmerkelijke ervaring.
Restaurant ARCA
Martelaarsgracht 5
1012 TN Amsterdam
020-820 5333
www.arcaamsterdam.com
@arcaamsterdam
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
P-garages in de buurt.
Menu’s en à la carte.