Auberge

Parijs in Amsterdam: alsof je een brasserie op Montparnasse betrad. Jan Grijspeere (Jean) en Marije Bremer (Marie) gaven je door muziekkeuze, decoratie en personeelskleding het gevoel mee van La douce France. Ook de menukaart: steak tartare, escargots, kikkerbilletjes en andere beproefde bistro-gerechten. Helaas moest het duo de zaak failliet laten gaan. Totdat Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot (212) zich ermee bemoeiden: Auberge heet de uit haar as herrezen zaak. Met Jan en zonder Marie. En chef-kok Mike Tanina.

Hoera! Wij vallen voor de Terrine Royale d’Auberge. Rijkgevuld met gevogelte, paddenstoelen, hazelnoot, eendenlever en Bayonneham en geserveerd met sinaasappelcompôte. In het glas: boterige chablis (Millet). Gevolgd door crème brûlée van eendenlever. Met sorbet van duindoorn en brioche. Naast in boter gebakken kikkerbilletjes met knoflookroomsaus. Ook al zo mooi. Met nu de ultieme Franse bistrowijn: beaulolais. Een ‘villages’ in dit geval (Marc Delienne), bij piepkuiken met pommes amandes, rode biet, knolselderijpuree en gevogelte-maderasaus. En een prachtig vegagerecht: beignet van roscoff-ui met crème van peterseliewortel, aardpeer, gruyèresabayon, hazelnoot en truffel. Heerlijk! Tot slot Franse kaasjes. De Auberge is weer top.

 

Auberge
Albert Cuypstraat 58-60
1072 CV Amsterdam
020-845 2005
www.aubergeamsterdam.nl
@auberge_amsterdam
Woe. t/m do. geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeergarage.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

BARBOUNIA

Volgende
Volgende

Restaurant Arles