4850

In de Amsterdamse Oosterparkbuurt vinden we 4850, een minimalistisch ingerichte kruising tussen een wijnbar en een restaurant. Van de Zweedse eigenaar en sommelier Daniel Schein en de creatieve en ambachtelijk bekwame chef-kok Claran Naughter. De keukenstijl is Scandinavisch-Europees (met Aziatische accenten) en de wijnkaart mogen we fabelachtig noemen: 700 wijnen in voorraad met het accent op Frankrijk, en veel wijnen kunnen per glas worden besteld.  

We beginnen met brood met boter en kippenlevermousse bij een glas fris-boterige witte Bourgogne (domaine Dujac). In een decor dat wordt beheerst door een muur van wijnflessen proeven wij vervolgens een vegetarisch voorgerecht van flespompoen, zonnebloempitjes en ingemaakte kumquat (verrassend). Naast een gefrituurde donut met malse octopus en gekonfijte knoflook (heerlijke smaken en texturen).

Ook hoog scoort de gebarbecuede varkenskotelet met gebrande knoflook en gefermenteerde appel. Het vlees mals en sappig, het garnituur indrukwekkend. Op het andere bord tarbotfilet, à point gegaard en geserveerd met een saus van palingvet en gekaramelliseerde ui. Prachtig! In het glas nu rode Bordeaux met veel tandenknarsende cabernet erin. Tot slot ijs van moerasspirea met havermout en meringue.

Een ontdekking.

 

4850
Camperstraat 48-50
1091 AH Amsterdam
020-786 1041
www.4850.nl
@4850nl
Do. t/m zo. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu. 

 

 

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant ARCA

Volgende
Volgende

Restaurant 212