Restaurant Ambassade
Aan de Amsterdamse Herengracht verwelkomt het Ambassade Hotel zijn gasten in tien gekoppelde 17e-eeuwse pandjes (waarvan de vloeren niet aansluiten: dus veel trapjes). In dat romantische object is Restaurant Ambassade gevestigd, waar chef-kok Derek Reali een keuken presenteert die de Frans-klassieke met de swingende Londense én de Italiaanse combineert. Bij een wijnkaart met 100 namen waarvan een kwart per glas verkrijgbaar is.
Dat laatste is aan ons besteed: een stuivende Menetou-Salon (domaine Chavet) fonkelt in het glas als we ons plekje hebben gevonden. Bij een voorgerecht van rode mul met langoustine, aubergine en Taggische olijfjes. Mmm! En gazpacho van en met komkommer, watercress en burrata (romige mozzarella) op het bord ertegenover.
Ook de pièces oogsten applaus: lamsvlees met erwtenterrine en seizoengroentes, en voor de tafelgenote boeuf miljoté, oftewel langzaam gegaard rundvlees met soubise-saus en beenmerg. In het glas: stevige Vacqueras (domaine d’Ouréa) uit de Rhônestreek: een mond vol smaak, tannine en afdronk. Dat alles besloten met vijf kaasjes en garnituur, naast clafoutis met druif, blauwe bes en ijs daarvan.
Heerlijke gerechten, vriendelijke bediening, redelijke prijzen: verrassende kennismaking.
Restaurant Ambassade
Herengracht 339
1016 AZ Amsterdam
020-555 0255
www.restaurantambassade.nl
@restaurantambassade
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.