Pianeta Terra
In een 17e-eeuws pand in de Amsterdamse grachtengordel, ooit een paardenstal, verschuilt zich Pianeta Terra, een Italiaans restaurant dat al weer bijna 20 jaar tot de vaste culinaire inboedel van de hoofdstad behoort. Door sommigen ‘een verborgen pareltje’ genoemd, door anderen ‘de zoveelste Italiaan’, waarbij de waarheid zoals gewoonlijk in het midden ligt.
Pianeta Terra beslaat drie etages, de tafels zijn witgedekt en chef-kok Fabio Antonini is aanhanger van de slow-foodbeweging. Zijn vlezen (en vissen) zijn biologisch en duurzaam, zijn groentes komen uit het seizoen, zijn (streek)producten worden betrokken van kleine leveranciers. Maar bovenal zijn de keuken en de wijnen (van maître-sommelier Laura Martini) Italiaans.
Zoals de smakelijk soave van puur garganega druiven uit de Venetostreek bij geroosterde coquilles, en de rode sangiovese bij pasta met pecorino, zwarte peper en peer. Mooie smaken en combinaties. Ook de tortelloni gevuld met ricotta, salie en citroen bevalt, net als de gekonfijte eendenbout met crème van zoete aardappel en snijbiet. Tot slot klassieke tiramisu met een glaasje ‘dolce’. Dat alles voor stevige prijzen.
Aangenaam adres.
Pianeta Terra
Beulingstraat 7
1017 BA Amsterdam
020-626 1912
www.pianetaterra.nl
@Piante_terra
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de omgeving.
Vast menu (geen kaart).