Restaurant Merkelbach
Merkelbach in ‘De Watergraafsmeer’ hangt de slowfood-gedachte aan: het menu wordt bepaald door het aanbod van de markt en het ritme van de seizoenen. Het aangenaam rustige restaurant beslaat meerdere niveaus van het monumentale Huize Frankendael in het groenste deel van het stadsdeel. Buxushagen en coniferen op het prachtig beschutte buitenterras, binnen eeuwenoude draagbalken. De chef kookt op smaak, de bediening is hartelijk
We beginnen met artisjok-barigoule met daslook en rauwe ham, en op het andere bord een fris vega-gerecht van geroosterde courgette met romescosaus en gefrituurde kappertjes. Mooie schotels: vers, smakelijk en met bite. Er wordt een prachtige (en betaalbare) Costières de Nîmes (Mas des Bressade) bij geschonken van Rhônedruiven als roussanne, marsanne, grenache blanc en viognier.
Gevolgd door rundvlees met radicchio en kruidensaus, naast schol met seizoengroenten. Het vlees langdurig op lage temperatuur gegaard tot sukade, het visje à point gebakken en opgediend met botersaus en gestoofde lamsoren. Tot slot boerenkazen met appel- en perenstroop, naast amandelcake met kruiden-panna cotta, yoghurtsorbet en pruimen in armagnac. Een ongecompliceerd adresje.
Restaurant Merkelbach
Middenweg 72
1097 BS Amsterdam
020-665 0880
www.restaurantmerkelbach.nl
@restaurant_merkelbach
Dagelijks geopend van 9.00-18.00 uur voor koffie, lunch en borrel. Diner op afspraak.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.