Graham's Kitchen

De uit Liverpool afkomstige chef-kok Graham Mee kookte in restaurants als Le Gavroche in Londen, 't Brouwerskolkje in Overveen en Le Restaurant in Amsterdam. Nu is hij heer en meester in Graham’s Kitchen in de Amsterdamse Pijp, een informeel restaurant dat smaken en technieken uit de hele wereld combineert en verfijnt tot mooie gerechten, geserveerd door een warmbloedige bedienbrigade.

Wij laten het seizoensgebonden degustatiemenu van de chef over ons heen komen. Beginnend met rogvleugel op een Aziatische salade met kokosschuim en knapperige pinda’s en vervolgd met – het is ‘t seizoen terwijl wij er zijn – Hollandse witte asperges met champignons en ponzu-hollandaisesaus. Smakelijke bereidingen, mooie presentatie.

We drinken er glaasjes naar citrus en peper smakende Grüner Veltliner bij uit het Oostenrijkse Weinviertel (Lehm und Löss) en krijgen dan kabeljauw voorgeschoteld. Perfect gegaard, opgediend met erwtenpuree, raap en mosselen. Het pièce is langzaam gesudderd kalfsvlees, supermals en smakelijk. Met riso nero, witlof, knolselderij en mooie vleesjus. Afgerond met boerenkaas met rozemarijncrackers en fruitcompote, en aardbeien met crème fraîche en witte chocolademousse.

Mooi!

 

Graham's Kitchen
Hemonystraat 38
1074 BS Amsterdam
020-364 2560
www.grahamskitchen.amsterdam
@grahams_kitchen
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Graphite

Volgende
Volgende

Gitane