Ciel Bleu restaurant
Arjan Speelman is de superchef nu Onno Kokmeijer is vertrokken en hij kookt dezelfde indrukwekkende keuken als daarvoor: nog steeds is het een feest om daar, op de 23ste etage van het Amsterdamse Okura hotel, te mogen eten. Wel een dikke portemonnee meebrengen maar, sjongejonge, die gastvrijheid van de perfect geklede bediening in combinatie met de overrompelende Ciel Bleu-keuken met haar elegante smaken en texturen, geraffineerde combinaties en ambachtelijk klassiek-moderne bereidingen . . . wat een klasse!
Veteraan-sommelier Noël van Wittenbergh is officieel met pensioen maar hij schenkt onverstoorbaar door. Heerlijke Chablis Montmain (Louis Michel) bijvoorbeeld, bij amuses als gekruide zure zult van paling en ganzenlever, en langoustine met gember en combava. En een voorgerecht als kingcrab met baeri-kaviaar en roomijs van beurre blanc in een met inktvisinkt gekleurde knolselder-cannelloni. Verrukkelijk! Nog meer lekkernijen: boterzachte kreeft met tomaatbouillon, wortel en venkelzaad. En zeetong met schorseneer, beurre blanc van chartreuse en gefermenteerde peper. Bij Ollieux Romanis ‘cuvée prestige’. Prachtig. Tot slot een combinatie van cacao, Haagse bluf en cassis. Bij een glas Sauternes ‘Chateau Violet’. Zeer de moeite waard.
Ciel Bleu restaurant
Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam
020-678 8300
www.cielbleu.nl
@cielbleu_restaurant
Zo. en ma. gesloten, rest van de week diner.
Betaald parkeren.
Alleen menu’s