Chang-i
Absolute hotspot in Amsterdam: Chang-i, strategisch gelegen tussen het Concertgebouw en Café Welling. Jaren gelden door de gebroeders Alex en Yong Chang gesticht met de bedoeling iets anders dan traditioneel Chinees te serveren, niet ‘fusion’ maar ‘innovatief’.
Na amuses als pangsit met garnalenvulling, langoustinesoep met kokos en groene kerrie, spiesje van gegrilde lamshaas en gestoomde Zeeuwse creuses met oosterse zwarte bonensaus, komt het voorgerecht: rogvleugel. Gestoomd met sojasaus, rijstwijnazijn en olie, daarna aangemaakt met fijngehakte gember, paddenstoelen en gewokte Chinese groenten. Heerlijk! Er wordt fraai combinerende Oostenrijkse Riesling bij geschonken.
Tussengerecht: gebakken zeeduivel op tomaat, rode ui, gember, sereh, koriander en limoensap. Naast een scheermes, uit zijn schaal gehaald, in stukjes gesneden, dichtgeschroeid op de wok en teruggeplaatst met oestersaus, koriander, rode en groene paprika, peultjes en sugarsnaps. Heerlijk.
De hoofdschotel is ossenhaas, in reepjes roergebakken, opgediend met zoete ketjapsaus, bieslook en paprika’s, in een rijstvel. Alles hoog op smaak, mals en verrukkelijk. Tot slot een taartje met warme lopende chocola en peper, plus kokosijs en een geblancheerd rood pepertje (heet maar verrassend).
Chang-i
Jan Willem Brouwersstraat 7
1071 HL Amsterdam
020-470 1700
www.chang-i.nl
@restaurantchangi
Ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur.
Parkeren in de buurt.
À la carte.