BARBOUNIA
In het hart van het Conservatorium hotel in Amsterdam heeft chef-kok Schilo van Coevorden zijn nieuwe restaurant Barbounia geïnstalleerd. Hij heeft zich omringd met Franse, Griekse en Spaanse koks om reliëf te geven aan zijn nieuwste roeping: een échte mediterrane keuken (barbounia is de Griekse naam voor rode mul).
Vlakbij het mooie terras zitten we onder een glazen plafond met een glas bubbels in de hand BARBOUNIA
gemaakt van chardonnay en pinot bianco uit Friuli. Bij smakelijke appetizers als gebakken calamari en dungesneden ‘ham’ van wagyu.
Als entree volgt hamachi met venkel, bergamot en Griekse olijven, naast Franse pistou-soep met tomaten, zucchini en Italiaanse cannelli-bonen. Mooie smaken!
Na een gedeeld tussengerechtje van burrata di bufala – romige buffelmozzarella – stappen we uiteraard over op de naamgever van het restaurant: gebakken barbounia, rode mul dus, met amba tahini (Israëlische sesamdip). Op het andere bord een kippetje paillard (venkeltopping) met peterselie, citroen en gremolata. Er worden glazen Whispering Angel bij geschonken, de beroemde Provençaalse rosé van grenache, syrah, cinsault en rolle (Chateau d‘Eclans). Tot slot chocolade cannoli gevuld met ricotta en sinaasappel.
Mmm!
BARBOUNIA
Paulus Potterstraat 50
1071 DB Amsterdam
020-570 0000
www.barbounia-amsterdam.com
@barbouniaamsterdam
Dagelijks geopend.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.