Restaurant 212
Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verlieten restaurant Bord’Eau in Amsterdam en begonnen tegenover de Stopera een nieuwe eigen zaak, vernoemd naar het huisnummer. Daar is het nu dringen geblazen want de keukenprestaties van het tweetal – zoals achteloze omvorming van bestaande recepturen in nieuwe – zijn fenomenaal.
Omdat er in 212 geen tafelsetting meer is, schuiven wij bij aan de centrale bar rondom de keuken en laten alles over ons komen. Geweldige amuses sleuren ons meteen het kooktheater binnen van die twee geniale koks (die inmiddels een imperium van verrassende zaken hebben opgebouwd). We drinken Duitse riesling (Schäfer-Fröhlich) bij een gerecht van langoustine gekonfijt in eendenvet met koffieboon, opgediend met jus van dashi en eendenlever. Naast ‘gekookte aardappels’ met zwarte truffel, époisses en extractie van blauwpootkip. Wat een klasse! Ongekende smaken, subtiele schoonheden. Ook is er applaus voor zeebaars gepoft op de schubben, met jus van zuurkool, gerookte paling en ingelegde druif met zwarte truffel. En stille adoratie voor reerug gegaard in hooi met jus van padronpeper en pruim met mosterdketchup.
Superklasse aan de Amstel
Restaurant 212
Amstel 212
1017 AH Amsterdam
020-334 8685
www.212.amsterdam
@restaurant.212
Do-vrij-za. geopend voor lunch en diner, do. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.