Zarzo
Adrian Zarzo Habraken uit Valencia groeide op in Nederland, kookte in toprestaurants als Santi Santamaria in Barcelona en de Librije bij ons en is nu de patron van restaurant Zarzo in Eindhoven. Hij kookt er niet, maar ‘adviseert’.
Ons menu begint met gazpacho. ‘Van de koude grond,’ volgens de patron die een schaaltje serveert met venkel, radijs, bietjes, gele wortel, knolraap, kervelknolletjes en oerbiet. Aan tafel overgoten met hun eigen sap, aangemaakt met sherryazijn en chardonnay-azijn. Dieprood van kleur; een prachtige vega-schotel.
De mooiste gamba die Spanje kent, rode carabinero, komt dan geroosterd, met olijfolie en olie verkregen uit poeder van gambakopen. Met crème van peterseliewortel (zoetzuur) en amandel (bitter). Plus chips van peterselie en knoflook. Verrukkelijk! De wijn is een Zuid-Afrikaan: frisse sauvignon blanc van Stellenbosch (Jordan).
Hoofdgerecht: geroosterde entrecote van Simmentaler met kaantjes, knolselderijpuree en sjalotten uit de oven. En pickles van paddenstoelen: mooi zuurtje bij de beetgrage hartigheid van dat stoere Beierse rundvlees. Tot slot granité van citroen en peer met eucalyptus en zure room. Top!
Bleekweg 7, Eindhoven, 040-211 7700, www.zarzo.nl. Di. en woe. gesloten, rest van de week lunch en diner, do. alleen diner. Parkeergarages in de buurt. Menu’s en à la carte