Restaurant Het Weeshuys
Culinaire oase aan de Geertruidenbergse Markt, omringd door leilinden en koopmanshuizen. Adri Branderhorst baat daar al bijna een kwart eeuw Het Weeshuys uit, met de bonte tegelvloer, muurschilderingen, gewelfd plafond en hoge ramen met houten luiken. Een prachtige ambiance met in het centrum de open keuken waar de meester en zijn brigade aan het werk zijn.
We beginnen met de combinatie heilbot, kreeft en inktvis. De vis in blokjes gesneden en koud gelaten, de kreeft lauwwarm gegaard, stukjes gefrituurde inktvis erbij. Ook is er kalfstartaar met pata negra, paddenstoelen en radijs. Mooie smaakcombinaties. We drinker: Les Romains blanc, een cuvee van chardonnay en viognier met smaken van abrikoos en grapefruit.
Gevolgd door een taartje van zalm en kreeft. Het schaaldier gekookt, in stukjes gesneden en vermengd met flinters gerookte Schotse zalm en een zachte mosterddressing én pompoenpitten. Geserveerd met het vlees uit een kreeftenschaar en witte-wijnsabayon. Met zelfgemaakte kreeftenolie. Mooi gerecht. Tot slot een selectie kazen. En een zoet dessert van hangop, vijg, witte chocolade, briochebrood en anijszaad. Fijne zaak.
Restaurant Het Weeshuys
Markt 52-56
4931 BT Geertruidenberg
0162-513 698
www.weeshuys.nl
@restaurant_het.weeshuys
Woe. t/m za. lunch en diner, zo. op aanvraag. ’s Zomers eten in de achtertuin.
Parkeren voor de deur (gratis).
Menu’s.