Restaurant Wiesen

Volle bak bij Wiesen in het Eindhovense Bergkwartier. Terecht, want er wordt uitstekend gekookt door patron-cuisinier Yuri Wiesen die ooit werkte in zaken als De Lindehof, Boreas en De Swaen. Samen met partner Jessie startte hij in 2010 zijn eigen restaurant.

Bij een glaasje chardonnay komt de amuse van tonijntartaar op een kroepoekje van tapioca en inktvisinkt, avocadocrème (met crème fraîche en limoensap), haringkaviaar en boragecress.

Gevolgd door kalfshaas-tataki. Het vlees geschroeid in arachideolie, gelakt in oude soja en gepaneerd in sesam. Malse plakjes ervan op het bord, bedekt met een mooi en eigentijds groentegarnituur. En witte en zwarte gepofte rijst.

Dorade daarna is kort op de velkant geschroeid, bedruppeld met olijfolie en wat Maldonzout. Opgediend met tagliatelle, grof gesneden gele en groene courgette, taggische olijven, groene aspergepunten en venkel. En beurre blanc met gepofte knoflook, antiboise van tomaat met diverse smaakmakers. Mediterraan, zilt, zoetzuur en fris: zo hoort modern voedsel te zijn.

Tot slot in siroop gemarineerde perzik, met crème suisse, hangop van Turkse yoghurt, vers gedraaid vanille-ijs, boerenroom en gesuikerde amandeltjes.

Héél goed!

 

Restaurant Wiesen
Kleine Berg 10
5611 JV Eindhoven
040-244 6666
www.wiesen-restaurant.nl
Woe. t/m za, lunch en diner.
Parkeren: terrein Keizersgracht of P-Hooghuis.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Zarzo

Volgende
Volgende

Stadsrestaurant Welp