VANE Restaurant

Carlo Chantrel was de kok van De Zwaan, later Tilia, in Etten-Leur en nu is hij de executive-chef van restaurant VANE, op de bovenste verdiepingen van het NH Collection Eindhoven Centre hotel. Dat is goed nieuws voor Eindhoven, want Chantrel is een vakman die ingrediënten weet te combineren tot verfijnde gerechten.

Wij zijn op het hoogste punt van Eindhoven in die aangename combinatie van een toprestaurant en een cocktailbar, een terras, en een fantastisch uitzicht over de stad. We doen brutaal en bestellen een mooie fles champagne (Bollinger) bij ons diner. Dat begint met een groene salade met tomaat, ui, tuinkers en kip, naast gerookte zalm met ingelegde radijs op het andere bord. Smakelijke entrees in een imponerende ambiance. Pompoensoep proeven we daarna, met vadouvan en crème fraiche. En Corina, langzaam gegaard in basilicumolie en geserveerd met komkommer en pommers noisettes. Naast romige risotto met truffel, witlofsalade en parmezaan. Hoofdgerechten die zich uitstekend laten begeleiden door onze champagne. We sluiten ons bezoek op 13-hoog af met zoiets simpels (maar lekker) als aardbeien met witte chocolade en yoghurt-ijs.

 

VANE Restaurant
Vestdijk 5
5611 CA Eindhoven
040-800 9909
www.vane-eindhoven.nl
@vanerestaurant
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren: Q-Park Heuvel.
Alleen menu’s.

Vorige
Vorige

Stadsrestaurant Welp

Volgende
Volgende

La Dolce Vita