Stadsrestaurant Welp
Al bijna 25 jaar een icoon in de lichtstad: Stadsrestaurant Welp van Mark en Wouter Welp. Hun zaak heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht door een combinatie van knus en grootsteeds, een zorgvuldig bedachte nonchalance.
Het voorgerecht is een ‘plank’ met daarop vijf entrees: garnalenkroketjes; tom kha kai-soep; tataki van tonijn; steak tartaar; en een taartje van gerookte makreel. In het midden van de tafel gezet zodat iedere tafelgenoot kan ‘sharen’. Bij frisse glazen pinot grigio (Russol). De kroketjes van garnalen met gefrituurde peterselie, de Thaise soep, getrokken van kokosmelk met sereh, kipkruiden, peper, sjalot en knoflook, de sashimitonijn door geroosterde sesamzaadjes gerold en geroosterd op de plancha, de steak tartaar van fijngesneden rundvlees, op smaak gebracht met peper, zout, olijfolie, kappertjes, sjalot, cornichons en truffelcrème. En tenslotte de makreel, ontgraat en geplukt, geprakt met sjalot, kappertjes en appel.
Heerlijke smaken bij elkaar! Een overtuigende combinatie van gerechten die als voor- en als hoofdgerecht kunnen dienen en gezamenlijk meer dan voldoen. Daarom ter afsluiting alleen nog maar een taartje met lopende chocolade. Erbij: vanille-ijs en gezouten karamel. Indrukwekkend en smakelijk.
Stadsrestaurant Welp
Kleine Berg 35
5611 JS Eindhoven
040-842 2822
www.restaurantwelp.nl
@welpstadsrestaurant
Dagelijks lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.