La Dolce Vita

Patron-gastheer Kosta Tasi uit Albanië, belandde via Griekenland in Nederland en kon na enige tijd restaurant La Dolce Vita in Son en Breugel overnemen. Dat hij in 2019, op verzoek van industriëlen in de Lichtstad, naar Eindhoven verplaatste. Met succes: doordeweeks komen zakenmensen, in het weekend ‘gewone’ gasten. Allemaal houden ze van witgedekte tafels, kristal, vers gebakken brood en een bruschette van het huis. En van de traditionele Italiaanse keuken.

Chef-kok Floriant Kaso wil, naar eigen zeggen, geen poespas op het bord. Dus begint ons menu met octopus, zacht gegaard en mals, met groenteratatouille en crème van gepureerde witte bonen met citroen. Sommelier Alessandro Costa schenkt er frisse Falanghina bij uit Campania (San Salvatore).

Gevolgd door linguine scoglio, pasta met schelpdieren, romig opgediend met een glas sauvignon blanc uit Friuli (Corvatis). En saltimbocca a la romana, Met zachte kalfslende en dungesneden parmaham. Lekker hartig, en mooi doortrokken van die typische salie-smaak. Erbij Barolo van Giacomo Fenocchio. Tot slot mousse van passievrucht met een glaasje lichtzoete Passito uit Calabrië (Bristace).

Een feestje.

La Dolce Vita
Dommelstraat 24
5611 CL Eindhoven
040-209 2888
www.ladolcevita-eindhoven.nl
Zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

VANE Restaurant

Volgende
Volgende

Restaurant Goyvaerts