Salon de Provence
Bono van Veelen en Niels van Kooten zijn de nieuwe patrons van La Provence in ’t Ginneken in Breda. Zij werkten in topzaken als Inter Scaldes in Kruiningen, Bono is gastheer-sommelier, Niels chef de cuisine. Zij veranderden traditionele Engelse inrichting van Pauline en Jan van der Sluis in een meer eigentijdse en sluiten nu met hun keuken aan bij de toppers van de Baronie.
Onze aandacht valt op een interessant gerecht: een traditioneel Brabants worstenbroodje, maar dan vegetarisch. Gevuld met ingrediënten als truffel, schorseneer, piment peper, peterselie, gerookte amandel en whiskey. Lekker! Net als de handgesneden steak tartaar die op smaak is gebracht met bieslook, mierikswortel, krokante aardappel en runderbouillon. Allebei mooi samengaand met strogele verdejo van Félix Lorenzo Cachazo.
Gevolgd door perfect gebraden Anjou duif met spinazie, courgette, andijvie en jus van geroosterde duif. En op het andere bord zeeduivel met coquille, pompoen, koriander, kokos, shiitake en dashi-jus. Heerlijk! Tot slot gekonfijte mandarijn met mascarpone, baba au rum, chai thee, langpeper-ijs en voor de tafelgenote regionale kaasjes met dadel-rozijnenbrood. Uitstekend allemaal.
Salon de Provence
Ginnekenweg 172
4835 NH Breda
076-561 5969
info@salondeprovence.nl
www.salondeprovence.nl
@salondeprovencebreda
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner
Parkeermogelijkheid
Menu’s en à la carte.