Restaurant Ruitersbosch
Zoiets als Restaurant Ruitersbosch zou iedereen wel in zijn buurt willen hebben. Een witgeverfde vrijstaande villa met rode dakpannen in een gewone straat, aan de rand van het Mastbos in Breda. Omzoomd door tuinen, terrassen en bloeiende hortensia’s. Binnen een eigentijds warme inrichting en een hartelijke aandacht van het patronspaar Mark (chef-kok) en Carlijn (gastvrouw) van der Horst.
Onze voorgerechten zijn dorade met kimchi, radicchio, witte biet en duindoorn, naast bisque met stukjes kreeft, rouille en brioche. Mooi! Sommelier Rik Ficheroux schenkt er iets bijzonders bij: houtgelagerde chardonnay van priorij Sint-Catharinadal in Oosterhout. Een strogele, sappige en fruitige wijn uit de kelders van Slotje De Blauwe Camer. van de zusters Norbertinessen die daar al sinds 1647 werken.
We vervolgen met de combinatie van buikspek, kreeft, Singapore chili en venkel, en op het andere bord uitstekend gegaard lamsvlees geserveerd met aubergine, polenta, feta en olijf. Ambachtelijke bereidingen boordevol smaak. We drinken de wijn van de zusters er gewoon bij door.
Tot slot Rijsbergse aardbeitjes met citroenmelisse, Thaise basilicum en amandel. En glaasjes Crème Iberia (bodega Sanchez Romate): fluwelig zoet.
Restaurant Ruitersbosch
Dr. Batenburglaan 111
4837 PB Breda
076-889 8000
www.restaurantruitersbosch.nl
Di. t/m za. geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.