Restaurant `t Kleijn Geluck

Rick Geven, chef-kok, en zijn partner Sanne (gastvrouw) baten het mooi verbouwde ’t Kleijn Geluck uit in het hart van Son en Breugel. Zo’n zaak die barst van hartelijke warmte en Brabantse gastvrijheid. Met een prima keuken.

Na een stoet van heerlijke welkomstlekkernijen proeven wij een mooi voorgerecht van foie gras met een garnituur van citrus-afrikaantjes. De tafelgenote buigt zich over een gerecht van gemarineerde witlof met een salade van koolzaad en het zout van zoethout. We drinken er volle, romige Californische chardonnay bij.

Na een tussengerecht van licht gerookte snoekbaars met crème van teunisbloemwortel en beurre blanc van kweepeer, volgt een pièce van zacht gegaarde kalfszadel met gefermenteerde haverwortel en groene mosterdplant. Niet alledaags wat deze chef doet! Er is een mooi ingekookte kalfsjus bij en een omeletje van haver met taart van kalfswang. Alles mals en smakelijk. Fraai combinerend met het glas Portugees rood uit de Douro vallei.
Tot slot een kaasplateau – 32 Nederlandse kazen hier – met zoet garnituur. En een glaasje Port.

Prima verzorgd, sympathieke zaak.  

Restaurant `t Kleijn Geluck
Raadhuisplein 20
5691 AM Son en Breugel
0499-472 702
www.kleijngeluck.nl
@t.kleijn.geluck
Zon & Ma gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Restaurant Hofstede de Blaak

Volgende
Volgende

Restaurant De Rooise Boerderij