Restaurant De Rooise Boerderij
Zo’n zaak die iedereen zich wenst. Tegen het centrum aan, schoon, uitstekende keuken, ruime keuzes, goede bediening, heerlijk buitenterras, eigen parkeerplaats: De Rooise Boerderij in Sint-Oedenrode, Brabants en mediterraan tegelijk. Roy (chef-kok) en Bianca Tweedy zijn tegenwoordig de patrons.
Wij drinken smakelijke chardonnay l’Artisan (Laurent Miquel) bij gravad lax met hangop van rode biet en eiersalade: een mooi begin. Gevolgd door de combinatie tonijn, coquille en langoustine. De tonijn tot tartaar gesneden, de coquilles gebakken en de langoustine geschroeid in de pan. Opgediend met zoetzuur van komkommer en radijs, pastinaakcrème, sojasaus, vinaigrette en kreeftschuim. Lekker!
Gevolgd door lamsvlees. Kotelet en rugfilet, met peper, zout, rozemarijn, oregano en knoflook gebakken in boter en nagegaard in de oven. Opgetast op een ratatouillerondje van paprika, tomaat, ui en knolselderij plus knoflook, tomatenpuree en lamsfond. Mals en sappige kost, zeker ook met dat mooie glas donkerrode Principe de Viana uit Navarra.
Tot slot met poedersuiker bestrooid bladerdeeg uit de oven, met crème suisse, verse frambozen en eromheen crème van ingekookte frambozen en zoet.
Restaurant De Rooise Boerderij
Schijndelseweg 2
5491 TB Sint-Oedenrode
0413-474 901
www.derooiseboerderij.nl
@de_rooise-boerderij
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. alleen diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte