Restaurant Hofstede de Blaak

Zowel partycentrum als restaurant: met Hofstede de Blaak in Tilburg kun je alle kanten op. Het prachtige, ruim een eeuw oude traditioneel Engelse landhuis met vakwerkmotieven, terras en taxustuin spreekt dan ook wel aan. Vooral de Huiskamer nodigt met haar huiselijke stijl uit tot sfeervol tafelen. Chef-kok Angelo Autiero en patron Mark van Hooijdonk zijn de hoeders van dit cultureel-culinaire erfgoed. Én de smaakmakers.

Wij voelen ons met onze glaasjes Franse bubbels senang tussen de hoge eiken lambriseringen. Zeker als er zeeduivel wordt opgediend met octopus, kokos, groene curry, Thaise basilicum en Japanse munt. En coquilles en pata negra met bloemkool en steranijs op het andere bord. Wow, dat zijn mooie voorgerechten! De keuken weet van smaken.

Gelders hoen komt vervolgens op het bord: een gewoon kippetje zou je zo zeggen, maar de smaak is bijzonder, mede door de combinatie met langoustine, aardappel, champignon en dragon. Ook de runder shortrib van de reisgenoot is mals en sappig, met gnocchi en extra smaak van truffel, parmezaan en artisjok. Tevredenheid alom. Ook over de boerenkazen als nagerecht.

De Hofstede is aangenaam.

 

Restaurant Hofstede de Blaak
Dussenpad 1-3
5032 WL Tilburg
013-463 8899
www.hofstededeblaak.nl
Dagelijks lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte

 

 

Vorige
Vorige

Restaurant Kok Verhoeven

Volgende
Volgende

Restaurant `t Kleijn Geluck