Restaurant ‘t Jagthuijs
Huiskamerrestaurant in de oude burgemeesterswoning van Ulvenhout, met kuipstoelen, muurbankjes, tafels met verse bloemen, serre en een geweldig buitenterras. In de halfopen keuken kun je de koks aan het werk zien. Eigenaresse Ria Geertsma is, hoewel afkomstig uit het noorden, één en al Brabantse gastvrijheid en haar menukaart telt veel vega-schotels.
Onze ceviche van dungesneden, rauwe zeebaars is op smaak gebracht met frisse en zoete accenten van gember en meloen én van gepekelde citroen. Mooi gerecht. Net als de klassieke rundertartaar op het andere bord: met de hand gesneden, op smaak gebracht met mosterd, worcestersaus en olijfolie, opgediend op kropsla met parmezaan, truffelcrème en een gepocheerd kwarteleitje. Er wordt een mooie en betaalbare witte Languedoc bij geschonken (‘Freestyler’, Gayda) van overwegend witte grenache. Rond en rijp.
Het pièce brengt lamsnek. Prachtig doorregen stoofvlees, boordevol smaak, geserveerd met aubergine, aardappel, tuinboon en eigen jus. Naast een perfect gegaarde tournedos met aardappel, wortel en krachtige rode wijnsaus. Besloten met in balsamico gemarineerde aardbeien, sorbetijs van geitenmelk en cremeux van cheesecake.
Aangename zaak!
Restaurant ‘t Jagthuijs
Dorpstraat 3
4851 CJ Ulvenhout (Breda)
076-565 6956
www.jagthuijs.nl
@tjagthuijsulvenhout
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.