Restaurant SOMM
Populair en sfeervol restaurant annex wijnwinkel van Werner Croymans (chef-kok) en Bram van Grinsven (gastheer-sommelier) in Uden. Ruim opgezet, modern ingericht en met een Frans-gebaseerde internationale keuken.
Bij glazen smakelijke weissburgunder van Weingut Hees in de Nahe, proeven wij ingelegde sardine met watermeloen, feta, gebrande prei, sugarsnaps en tomaat-bonitobouillon. Mooi! Naast burrata met aardappelmousseline, gerookte paling, marigold ei, avocado en beurre blanc van munt. De romige mozzarella, het zilte van zowel aardappel als paling en het frisje van de munt verstaan zich uitstekend, net als het andere voorgerecht, met het mineralige van de Duitse wijn.
Dan volgt lamsvlees. Rugfilet om precies te zijn, uitstekend gegaard, en ragout van de nek. Opgediend met meiknol, doperwten, watermunt en lavas. Perfect op smaak en mooi combinerend met Zuid-Afrikaanse Upper-Hemel-en-Aarde pinot noir (Newton Johnson).
Op het andere bord zachtgegaarde kabeljauw met cecina de wagyu-ham, kokkels, artisjok, antiboise van tomaat en kappertjes en heerlijke béarnaise. Daarbij een prachtig glas Duitse riesling van wijnhuis Pflüger in de Pfalz. Tot slot kaasjes met o.a. époisses met krokant van zwarte gefermenteerde knoflook en bouillon van ingekookte ui.
Bijzonder!
Restaurant SOMM
Veghelsedijk 42
5401 PB Uden
0413-395 260
www.restaurant-somm.nl
@restaurantsomm
Di. t/m za. diner vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.