Restaurant Zuyd
Al weer bijna vijftien jaar in Breda: Restaurant Zuyd van Stefan en Wendy Dirkx die als chef-kok en gastvrouw een grote schare fans aan zich binden. Hun pijpenla ligt vlakbij het centrum van de stad en in de zomer is het terras een trekker.
We wagen ons aan de ‘Oesterproeverij Deluxe’. Dat blijk een kunstwerkje van met gin & tonic opgemaakte creuses met Ibericoham, prosciutto, paddenstoel en soja. Naast ook zo’n proeverij van filet americain van kalf, eendenlevercrème, bresaola, brokkelkaas en piccalilly. Met een pinot blanc uit Elzas in het glas als begeleider (Loew).
Nog zo’n huwelijk is dat van coquille en paling. Het schelpdier gebakken, in plakjes gesneden en geserveerd met filets gerookte paling met knolselderij, mandarijn, hazelnoot en de koude Spaans knoflooksoep ajo blanco. Stevige, hartige, zilte kost. Afgeblust met Grand Ardèche van Latour die zich ook senang voelt bij de runderhaas op het andere bord. À la Rossini, dus met gebakken eendenlever. En met spinazie, truffel en jus van madera.
Mooi adresje in de Baronie.
Restaurant Zuyd
Ginnekenweg 35
4818 JA Breda
076-515 1340
www.restaurantzuyd.nl
@restaurantzuyd
Zo. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, di. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.