Restaurant Noble
Cuisinier Edwin Kats, ooit kokend bij La Rive en De Swaen, is de executive chef van Noble. Het Bossche paradepaardje aan de rand van de Dommel. Ooit zat daar Chalet Royal en nog steeds kun je de grandeur proeven, hoewel er inmiddels een totale her-designing heeft plaatsgevonden.
Chef Bart Klomp verrast ons met rogvleugel met een garnituur van gefermenteerde pruim, broccolizalf, shiso en een fantastische sojasaus. En eendenlever, mooi gebakken en vergezeld van geglaceerde bospeen, appelcompote, hazelnootkruim en kleverige zoethoutsaus. De kundige maître Xavier Giessen schenkt er (op ons verzoek belegen) Saint-Joseph bij (Digue) van Yves Cuilleron, goudkleurig en rijp en geweldig combinerend.
Na een heerlijk tussengerechtje van langoustine met aardpeer volgt een memorabel hoofdgerecht: kalfshaas, perfect gebraden, met merg, prei, aardappel, karnemelk en oude kaas. En botermalse zwezerik op het andere bord. Krokant gebakken bij gestoofde Marloeskes en zwarte knoflookgel, gelakt met ingekookte dashi en bestrooid met flinterdun bonito-schaafsel. We drinken er Côte-Rôtie ‘Champin Le Seigneur’ bij (Jean-Michel Gerin) en dat is een feestje. Tot slot crème brûlée met praliné, hazelnoot en mandarijn. Grote klasse.
Restaurant Noble
Wilhelminaplein 1
5211 CG ’s-Hertogenbosch
073-613 2331
www.restaurantnoble.nl
@restaurantnoble
Zo. en ma. gesloten, rest van de week doorlopend geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeerterrein.
Menu’s